Jo sóc aquest que em dic...

Festes de Moros i Cristians: El meu primer any de Templari

dilluns, 22 d’octubre de 2007

Ja sé que és un poc tard, però val més tard que mai. Intentaré recordar de tots els fets, també esperava que penjaren alguns vídeos i fotos.

8 d'Octubre - La nit de l'Olla

Caravana Gai

Vam començar bé en el dinar alguns nerviosos perquè encara no sabiem de que anàvem a disfrassar-se. Crec que vaig pujar cap a casa allà a les 17:30 i em vaig astovar al llit jo sols volia quedar-me un ratet i si no arriba a ser per Baptiste tocant-me tota l'estona m'haguera quedat al llit ahí fegit vaig baixar corrents a la filà que ja hàvien començat tots a sopar, sort que encara quedava algun lloc. En acabar de sopar a disfrassar-se i conforme vore-ho a la foto anàvem d'orgull gai. La gent que és molt mal pensà pensava que anàven d'un altra cosa. Va ser una gran nit.
9 d'Octubre - Entrà de bandes i l'Entrà

Un nombros grup de Templaris ressacos
o no, de bon mati ja estàvem a la glorieta preparats per a acompanyar la nostra banda fins a la plaça, al final no va guanyar el primer premi a la millor banda però va quedar tercera, l'any que vé serà.


Esperant en la plaça

Després un dels actes per a mi més importants, la interpretació de l'himne d'Albaida, que segons tinc entés el 3r any consecutiu que el dirigeix un Templari, enguany va ser Jordi Soler. Allí estavem tots els Templaris entonant l'himne de la nostra ciutat i la gent mirant-nos encara de sorpresa. Va ser impressionant!! En acabar pas-doble i cap amunt a dinar.
L'hora de l'entrà ja arribava és notava la nerviositat i l'emoció i pugem cap a dalt i ja arribà l'hora de desfilar les primeres notes de Templaris d'Albaida començaren a sonar, la meua reconversió ja era una realitat. El milloret quan sonen les notes de l'himne d'Albaida tota l'esquadra cantant-la, el públic flipava amb nosaltres i no vull dir res de quan vam arribar a la plaça, el vídeo ho pot explicar millor que jo (si arriba a ser el de la MK segur que no) i el senyor Molina a la caragola genial.
2 paraules IM - PRESSIONANT

10 d'Octubre - Entrà Infantil i l'Ofrena

Jo pensava que hui era dia de descansar perquè a la filà no tenim xiquets, però no va ser així, em va despertar Baptistes per a que baixarà i agafarà la xirimita que anavem a eixir tocant. A presses i corrents em vaig posar el tratge i vaig baixar cap a la glorieta. Vam acompanyar als Maseros amb els seus xiquets mitja banda Templaria i l'altre mità de Maseros.

Ofrena

I per la vesprà l'ofrena a la Mare de déu. En aquest dia s'han carregat una acte com és dels farolets que pareixia una xorrà però omplia prou, perquè si no és fa res, si tampoc fan Ambaixà ixe dia que fas en tota la nit, menys mal que els Templaris vam ser previsibles i l'oratge no acompanyà i l'orquestra va acabar prompte, nosaltres teniem xaranga al nostre Temple, molta gent es va apuntar a la nostra festa. I altra a ...


11 d'Octubre - Cavalcada

En aquest dia el que més gràcia et fa és que tota la gent et coneix, tots dien-te "dona'm algo". I nosaltres els donavem papers, i amb quina cara és quedaven tot.

Tapat de paper podia acabar algú

Per la vesprà com les ambaixades no començaven fins a les 20h. un grup de Templaris vam anar a fer Xaranga, la xaranga era percussió i tararejar la Marxa, vam anar als Maseros i vam estar una bona estona amb ells i ens convidàren i després anàrem a les Cordoveses i es van unir amb nosaltres i ferem un passacarrers fins a la plaça.
Després a les 20h. les Ambaixades i va ser quan la pluja va aparèixer i va empanyar un poc la festa. Després de sopar a la nostra filà xaranga un altre cop.

Possiblement han sigut les millors festes de la meua vida, i les que encara queden.