Jo sóc aquest que em dic...

Molts debats oberts aquestes festes

dimecres, 22 d’octubre del 2008


Aquestes festes d'Albaida a part de caracteritzar-se per la pluja també és caracteritzaran perquè han obert molts debats.
El primer de tot el d'aplaçar les festes al cap de setmana següent, jo no crec que la solució haja sigut bona o roïna, perquè clar les condicions en que es van donar van ser excepcionals la gota freda que va caure el dia 9 d'Octubre a Albaida va ser molt gran. Però el d'aplaçar les festes al cap de setmana següent crea un precedent perquè si en els pròxims anys tenim unes circumstàncies paregudes també s'aplaçarien???

També he sentit que estaria bé, canviar de data les festes de Moros i Cristians d'Albaida i avançar-les a la Fira de Juliol. Jo personalment crec que seria un error, està clar que es estiu i n'hi ha menys possibilitats de que ploga, però conforme està l'oratge mai pots saber, pot ser en juliol també de ves en quan tens una tempesta d'estiu, si no mireu a Ontinyent el que ha passat enguany. Estaríeu a favor de canviar les festes d'Albaida de data?

L'altra i la que més debat està portant sobretot al fòrum d'Albaida, es si s'hauria de desfilar sota la pluja, a l'inici de l'entrada van haver moments molt tensos com el que hui comenta Vilaweb Ontinyent.
Jo comente el que em va passar a mi des del punt de vista fester i el de músic, els templaris vam eixir molt bé, ja no plovia ni res, encara que el cel encara estava encapotat. A l'altura de la Caixa comença a ploure així i tot continuem tots endavant, quan estem apunt d'arribar a la plaça per on està l'Asseguradora, aprox. a uns 30m de la plaça ja caia una aigua de por i estaven tots ben mullats i la banda para, ens girem tots a vore que passa i finalment continua tocant sols la percussió fins a la plaça. A la banda tampoc li costava molt. Va fer bé la banda de parar a 30m de la plaça???
Jo havia d'eixer tocant amb la colla, amb un ballet de la Capitania Mora dels Tuareg, pujant cap amunt estava ploguent, com he explicat abans va començar prou abans de totes maneres l'entrada continuava. Fins que va arribar un fort ruixat i tot es va parar. Vam estar esperant-se, banyant-se i gelant-se una hora amagant-se baix d'un balcó. Semblava que no anava a parar i no teniem noticia de res del que s'anava a fer, estar més temps esperant era quasi perdre el temps. De sobte, escoltem que les bandes del capità i l'ambaixador si que van a eixir ploguent i tot, nosaltres decidim que així no podem eixir, 40 min. més tard para de ploure. Veig baixar el ballet on haviem de tocar que sols porta la percussió i em quede despagat perquè jo tenia moltes ganes d'eixir tocant. Quant de temps s'haguerem tingut que esperar? Perquè la Junta Central sabent que el dissabte 18 també havent previssions de que ploguera no va tindre res previst, com per exemple on podien quedar-se els músics resguardant-se de la pluja si plovia?

Està clar que l'oratge canvia molt, un clar exemple és hui, que ací en Albaida fa un sol de por i deien que havia de ploure hui molt i que hi hauria grans tempestes, com diu la web d'El temps de TV3.

La previsió: Albaida

AVUI

22/10/2008

Temperatura 10/15º

Plovisquejarà al matí de dimecres. A la tarda, precipitacions de curta durada i certa intensitat, i a la nit el cel tendirà a estar cobert de núvols. Descens moderat de les temperatures.

Pot ser esta vesprada ploga o no? De l'oratge mai te'n pots fiar.

Voteu a les enquestes que hi han a la part esquerra o comenteu.
Jo crec que si la pluja no és molt forta s'hauria d'eixir desfilant, però sempre i quan als músics els garantisca que els seus instruments es garantisca que tot el mal que puguen tindre es pague.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Desde el punt de vista del music, 40 euros no son prous euros per a pillar un costipat, desde el punt de vista del fester, ja que han pagat la banda, que isquen a tocar.
Les festes morocristianes, no deurien aplaçar-se a la fira de juliol, primer per que li llevaria encant a la festa, el fred, la nit...I segon per que ens llevaria festa a nosaltres.
I tercer, aplaçar l'entrada al cap de setmana seguent, crec que es una mesura provisional, però que sols han adoptat per a que no ens quedarem sense festa, per que el dia 9 plovia a canters